Maja Keuc te dni potuje po Evropi in predstavlja svojo skladbo No One. (Na fotografiji z grškim predstavnikom Loucasom Yiorkasom.) Foto: MMC RTV SLO
Maja Keuc te dni potuje po Evropi in predstavlja svojo skladbo No One. (Na fotografiji z grškim predstavnikom Loucasom Yiorkasom.) Foto: MMC RTV SLO

TV Slovenija je namreč pripravila tri oddaje lastne produkcije, v okviru katerih bodo predstavljene vse skladbe letošnjega, že 56. tekmovanja za pesem Evrovizije. V vsaki oddaji si boste lahko poleg videospota Maje Keuc ogledali odlomke štirinajstih videospotov.

V oddajah, ki jih je pripravil Andrej Hofer, bodo predstavljene skladbe komentirali tudi gostje - v prvi oddaji, ki bo na sporedu 29. aprila ob 19.00 na 2. programu TV Slovenija, ogledali pa si jih boste lahko tudi prek MMC-ja, bodo to Edvin Dervišević (igralec iz nadaljevanke Svingerji), Tomaž Mihelič (v vlogi sestre Marlenne je zastopal Slovenijo leta 2002 v Talinu) in Ula Furlan (voditeljica, bodoča novinarka in piarovka).

Tretji "paket" skladb bosta komentirala izkušena mačka
V drugi oddaji bo Edvina zamenjal voditelj Sobotnega popoldneva in moderator na Valu 202 Rok Kužel, v tretji oddaji pa se bosta Roku in Andreju pridružila dva nekdanja "evrovizijca" - Vili Resnik (leta 1998 je Slovenijo s pesmijo Naj bogovi slišijo zastopal v Birmighamu) in Nuša Derenda (naša predstavnica leta 2001 v Köbenhavnu).

Letošnji izbor za pesem Evrovizije bo potekal v Düsseldorfu, povezovali pa ga bodo v Nemčiji uveljavljeni televizijski voditelji Anke Engelke, Judith Rakers in Stefan Raab. Prvi predizbor bo potekal v torek, 10. maja (v živo si ga boste lahko ogledali na 2. programu Televizije Slovenija), dva dni pozneje, 12. maja, pa bo na vrsti drugi predizbor, v katerem se bo pod zaporedno številko 13 predstavila tudi naša predstavnica Maja Keuc.

Bo Maja prepričala Evropo (in žirijo)?
Če bo skladba No one ocenjena kot ena izmed desetih najboljših, jo bomo videli tudi v soboto v velikem finalu. Zmagovalca Evrovizije bodo sicer določili glasovi gledalcev, oddani s telefonskim glasovanjem, in glasovi strokovne žirije v razmerju 50:50.