Jan Bucquoy z eno izmed svojim umetnin. Foto:
Jan Bucquoy z eno izmed svojim umetnin. Foto:

Po mnenju Bucquoyja spodnjice omogočajo sicer utopično željo po enaki družbi. "Če bi Hitlerja portretiral v spodnjicah, ne bi prišlo do vojne. Mislim, da bi tako lahko prišli do boljšega sveta in družbe," je dejal Bucquoy in dodal, da si moramo človeka, ki se ga bojimo, zamisliti v spodnjem perilu, saj tako strah izgine. "Hierarhija se takoj podre, saj je človek, ki se ga sicer bojimo, videti kot kateri koli drug. Vsi smo enaki, vsi smo bratje," je povedal.

Bucquoyjev Musee du Slip oz. muzej spodnjic, ki je odprl svoja vrata v začetku meseca, razstavlja slike znanih belgijskih umetnikov, pevcev in tudi politikov z njihovimi spodnjimi hlačami. Ti so se sami odrekli kosu spodnjega perila, vsak kos perila, ki ga Bucquoy sprejme, mora imeti certifikat pristnosti, pogoj pa je, da je imel darovalec spodnjice na sebi vsaj enkrat.

Za jesensko razstavo, ki jo pripravlja v Parizu, si Bucquoy želi dobiti spodnje hlačke francoske prve dame Carle Bruni, po njegovem mnenju pa bi bilo najtežje dobiti spodnjice papeža Benedikta XVI. in iranskega predsaednika Mahmuda Ahmadinedžada.