Približno 155 prostovoljcev iz italijansko govorečega Porrentruya na zahodu Švice je na mestnem drsališču velikansko sladico pripravljalo 14 ur.
Velikanski tiramisu s površino 50 kvadratnih metrov, v višino pa je merill osem centimetrov, so izdelali iz 799 kilogramov mascarponeja, 6.400 jajc, 350 litrov smetane, 189 kilogramov sladkorja, 300 litrov kave, 35 kilogramov kakava, 66 kilogramov likerja in 64.000 piškotov. Tiramisu je na koncu tehtal natančno 2.310 kilogramov in 80 gramov.
Prejšnji rekord so oktobra lani postavili francoski slaščičarji iz Lyona s 1075,9 kilograma težkim tiramisujem in podrli prejšnji rekord, ki so ga s 782-kilogramskim tiramisujem postavili prav v Porrentruyu leta 2007.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje