Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jadranka Smiljić, pobudnica in gonilna sila projekta Slovenija kvačka je za Radio Prvi povedala, da je pred začetkom podviga pisala Guinnessovi knjigi rekordov, da želijo narediti največjo zbirko v kvačkanju grbov. Najbolj znana knjiga rekordov je dala rdečo luč podvigu, toda Jadranka Smiljić je prosila, ali ji podajo kakšen drug predlog.

Njena prošnja je naletela na pozitiven odziv. "Vprašala sem kolegice in kolega, ali se gremo nov Guinnessov rekord, več kot polovica se je strinjala, zato zdaj delamo nov Guinnessov rekord v največji kvačkani zbirki izdelkov."

Narediti morajo zbirko tisoč izdelkov. Poleg 212 občinskih grbov, za vsakega so potrebovali od 80 do 120 ur dela, je vsak naredil še po nekaj izdelkov. Cilj so že presegli. "Trenutno je 1076 izdelkov, a še nisem končala zbirati, danes bomo. V petek bomo začeli snemati za Guinnessov rekord." Kljub doseženemu cilju pa morajo še počakati, da Guinnessova knjiga potrdi rekord.

"Če bi imeli še več časa, se grem stavit, da bi naredili 5000 izdelkov. Za nas je meja nebo," je povedala Jadranka Smiljić. Več v spodnjem pogovoru.

Kvačkale so tudi na Triglavu