Kitajski petelin, ki ga je navdihnil Trump. Foto: Reuters
Kitajski petelin, ki ga je navdihnil Trump. Foto: Reuters

Petelini naj bi bili najbolj motiviran znak kitajskega zodiaka in zanje je kariera prioriteta. So delavni in zaradi svojih številnih talentov sposobni opravljati vrsto poklicev. Če ste rojeni v znamenju petelina, ste primerni za novinarja, trgovca, frizerja, vojaka, kirurga ali varnostnika.

Tisti petelini, ki znajo prevzeti pobudo, bodo v letošnjem letu karierno dosegli veliko, tudi sicer pa naj bi bilo leto 2017 leto dela in novih začetkov. Petelinova strast se bo kazala tako v našem delu kot v zasebnem življenju.

V letu 2017 bodo srečne številke 5, 7 in 8, nesrečne pa 1, 3 in 9.

Petelina navdahnil Trump
In še zanimivost - Kitajci so ob letu petelina v nakupovalnem središču v Taijuanu postavili ogromno, sedemmetrsko skulpturo petelina iz steklenih vlaken, ki ga je navdihnil novoizvoljeni predsednik Donald Trump oz. njegova pričeska - telo je ptičje, glava z obrvmi in skrbno počesanimi lasmi pa Trumpova. Newyorški nepremičninski magnat, ki bo Baracka Obamo v Beli hiši nasledil 20. januarja, sicer s Kitajci ni v najboljših odnosih in napoveduje manj popustljivo politiko do Pekinga.

Bolj klasičnega petelina so izdelali študentje v Džilinu, ki so na snegu narisali 30 metrov veliko rdeče-modro podobo petelina.