Po preizkušnji na 35 kilometrov je Burzalovo na cilju pričakalo presenečenje. Foto: Reuters
Po preizkušnji na 35 kilometrov je Burzalovo na cilju pričakalo presenečenje. Foto: Reuters

Slovaška tekmovalca v hitri hoji Dominik Černý in Hana Burzalova se s svojima izidoma na četrtkovi 35-kilometrski preizkušnji, ki sta potekali sočasno, najverjetneje ne bi znašla v svetovnim medijih – Černý je namreč tekmovanje končal na 19. mestu z osebnim rekordom 2.32.56.

Sorodna novica Femke Bol razred zase na nizkih ovirah, Tentoglu v zadnji seriji do zlata v skoku v daljino

A namesto da bi si vzel čas za počitek, se je odpravil na cilj ženske preizkušnje ter tam na kolenih in z zaročnim prstanom v roki pričakal svojo izbranko Hano Burzalovo. Ta je v cilj prišla s časom 3.02.47 (28. mesto) in debelo pogledala, ko je tik za ciljno črto opazila svojega izbranca. Izmučena in presenečena 22-letna atletinja je najprej preverila svoj čas na ročni uri, nato pa se posvetila izbrancu in sprejela njegovo snubitev.

Atleta sta nato poskrbela za nekaj trenutkov romantike, se poljubila, potem pa je Černý svojo zaročenko dvignil v naročje in jo odnesel s prizorišča. Malo pozneje, ko sta si nabrala moči, sta stopila pred fotografe, Burzalova pa je z navdušenjem pokazala svoje zlato – pa čeprav to ni bila medalja.