Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay
Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay

Trgovinska veriga Walmart je družini do zdaj dostavila nekaj stolov, stojala za rože in številne gospodinjske predmete. "Ayaansh se niti najmanj ne zaveda, kaj je naredil," je oče Pramod Kumar povedal za ameriške medije. "Nič, kar je naročil, ga namreč ne zanima," je dodal.

Izkazalo se je, da je malček nakup izvedel med igro z maminim iPhonom. Madhu Kumar pogosto nakupuje na spletu. Nakupljene artikle je zložila v "košarico", a jih ni nameravala kupiti, zgolj shraniti za poznejši ogled.

"Kadar nakupujete po spletu, vas sistem povpraša o artiklih, ki jih izberete. Nazadnje morate celoten nakup pred plačilom še potrditi. Zato sem bil zares presenečen, da mu je uspelo dokončati transakcijo," je oče povedal za Today.

Družina je seveda poskusila naročilo preklicati, a so jim pri Walmartu pojasnili, da to ni mogoče, saj dostava že poteka. Bodo pa lahko po prejemu celotnega naročila artikle vrnili in dobili denar nazaj. Vrednost celotnega nakupa je okoli 2000 dolarjev oziroma 1771 evrov.

Družina sicer razmišlja, da bi nekaj kosov obdržali v spomin na sinov prvi nakup. Hkrati bodo pa materin telefon tudi opremili z dodatnimi gesli, da se malčkova nakupovalna mrzlica ne razvije v navado.

Sicer ni nujno, da bodo dodatni varnostni ukrepi malega Ayaansha ustavili. Izkazalo se je, da se precej dobro spozna na pametne telefone. Med intervjujem družine za NBC New York je malček na novinarjevem telefonu zaprl aplikacijo koledar, brskal med njegovimi stiki in nekomu poslal e-pošto.