Kitajsko poroko spremlja mnogo običajev. Foto: epa
Kitajsko poroko spremlja mnogo običajev. Foto: epa
Tradicionalna poroka
Mnogo kitajskih parov si še danes zaželi tradicionalno poroko. Foto: epa

Zaljubljencema so svatje priredili nekaj zabavnih igric, ki sta jih morala izvajati v hotelu. To je na Kitajskem že starodavni običaj. Ko pa je ženin stopil na posteljo, da bi se pripravil na začetek ene od igric, se mu je vdrla, tako da je padel z nje in si zlomil levo roko.

Zaljubljenca sta se zato odločila, da bosta proti hotelu zaradi nevarnih pripomočkov vložila tožbo v višini nekaj več kot 2.400 ameriških dolarjev. Vodstvo hotela je že zanikalo kakršnokoli odgovornost.

Privoščimo si ju ...
Poročne potegavščine imajo na Kitajskem že dolgo tradicijo in so neizbežen del poročnega slavja. Takrat si prijatelji in družini obeh zaljubljencev dajo duška in jima priredijo nagajive in hudomušne igrice.

Mnogo kitajskih parov je sicer pohitelo s poroko, saj so se želeli poročiti pred začetkom leta petelina, ki naj bi bilo zakleto in nesrečno leto za izmenjavo poročnih zaobljub.

Poleg tega pa se je letos lunino leto začelo relativno pozno, kar po kitajskem verovanju pomeni, da leto ne vsebuje "ličuna", to je srečnega dne, ki označuje začetek spomladi in pomeni tudi srečno obdobje za sklenitev zakonske zveze.