V bananah, ki so ležale v zabojčku, se je skrival zelo strupen gost. Foto: epa
V bananah, ki so ležale v zabojčku, se je skrival zelo strupen gost. Foto: epa
Nekateri pajki niso nevarni, drugi pa ...
Mladega Angleža je pičil najbolj strupen pajek na svetu. Foto: epa

Matthewa je napadel zelo strupen pajek vrste Phoneutria fera. Pajek je skočil na 23-letnika iz enega zabojčka z bananami, ki so ga ta dan dostavili v neki pub v Bridgewaterju na jugu Anglije, kjer je Matthew zaposlen kot kuhar.

Ko ga je pajek ugriznil, se mladenič ni preveč razburil, ampak je pograbil svoj mobilni telefon, da bi pajka fotografiral.Verjel je namreč, da mu nihče od njegovih prijateljev ne bo verjel, kaj se mu je zgodilo. Pajek pa ga je še enkrat ugriznil, ko ga je 23-letnik poskušal ujeti. Naenkrat se je začel Matthew zelo slabo počutiti, njegova roka pa je zelo otekla.

Zdravniki so mu dejali, naj pride nazaj
Odšel je k zdravniku, kjer pa so mu svetovali, da naj bo pozoren na razvoj svojega zdravstvenega stanja in naj se spet javi pri njih, če se mu bo poslabšalo. Kmalu je mladenič izgubil zavest, k sreči pa se je njegovo dekle Cara McSweeney spomnilo, da lahko zdravnikom pokaže fotografijo pajka. Fotografijo so poslali v živalski vrt v Bristol, da bi pajka identificirali. Tam pa so dognali, da gre za najbolj strupeno vrsto pajka na svetu.

Ta vrsta pajka je najbolj strupena na svetu
Ta vrsta pajkov lahko s svojim strupom usmrti 225 miši in je od leta 1926 do danes po svetu pobila 14 ljudi. Nihče ni umrl od ugriza te vrste pajka od leta 1996, ko so brazilski raziskovalci odkrili protistrup. Kot je izjavil Matthew, se doslej pajkov ni bal, odslej pa ne bo več tako. Sicer pa je pajek, ki je ugriznil Matthewa zmrznil, saj je padel v odprto hladilno skrinjo.