Za štiri hamburgerje bi moral odšteti zgolj 4,33 dolarja. Plačal je tisočkrat več. Foto: EPA
Za štiri hamburgerje bi moral odšteti zgolj 4,33 dolarja. Plačal je tisočkrat več. Foto: EPA
Banka jima je začasno zablokirala račun, saj je bil ta prazen.
Ker sta ostala brez denarja, tudi obroka hipoteke na hišo nista mogla plačati. Foto: EPA

Beane je v četrtek v restavraciji s hitro prehrano naročil dva hamburgerja whopper jr.s in dva hamburgerja rodeo s sirom. Blagajničarka je pozabila, da je v blagajno že vnesla pravo ceno za štiri prigrizke, zato je še enkrat vtipkala isto ceno - 4,33 dolarja. Beanu so namesto 4,33 dolarja z računa trgali 4.334,33 dolarja.

Ker je George plačal s kreditno kartico, je kar naenkrat skupni račun, ki ga ima z ženo Pat, ostal popolnoma prazen. Par bi moral ta čas plačati tudi obrok hipoteke na hišo in več drugih mesečnih računov. Ker ni bilo denarja, jima je banka račun enostavno blokirala. Ko sta Beanova opazila, da je z njunim računom nekaj narobe, sta kmalu ugotovila, zakaj.

Banka jima je zaprla račun
Terri Woody, vodja restavracije, je dejal, da so se pri podjetju Burger King zelo trudili, da bi paru povrnili denar, a je bil njun račun začasno zaprt, in to kar tri dni. Na ta način se banka zavaruje, da lastniki računov ne bi porabili denarja, ki ga na njihovem računu ni več. Zaradi tega je morala banka potrditi, ali je transakcija iz Burger Kinga sploh zakonita, je dejal eden od poslovodij pri Bank of America.

Pri Burger Kingu so celoten znesek, ki ga je površna blagajničarka odtrgala z računa, Beanovima povrnili, v opravičilo pa so jima tiste štiri hamburgerje podarili. Po besedah Pat Beane so bili tri dni štirje hamburgerji zagotovo najdražji v zgodovini.