Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lestenci, ki so osvetljevali plesišče v tem nočnem klubu v študentskem mestu Lozana, zdaj služijo medicinskim sestram, ko vbadajo igle ‒ tokrat ob glasbeni podlagi Queenov, Bee Gees in Michaela Jacksona.

"Srce parajoče je bilo gledati, kako tak prostor, ki deluje že 35 let, zdaj tako dolgo sameva," je povedal upravnik Igor Blaska. "Tako da smo seveda s ponosom organizirali kakršno koli dejavnost, ki je v teh časih mogoča."

Klub v okrožju Flon, običajno srčiki lausannskega nočnega življenja, je zaradi ukrepov, usmerjenih proti širjenju koronavirusa, zaprt že skoraj deset mesecev. Švico je drugi val močno prizadel. Od začetka pandemije so v državi našteli 358.568 okužb z virusom, več kot 5.527 bolnikov s covidom-19 je umrlo.

Olivier Rebel, eden izmed nekdanjih obiskovalcev kluba, zdaj pa darovalec krvi, je dejal, da je lepo biti nazaj v MAD-u.

"Prišel sem brez pomišljanja, saj je MAD legendaren," je povedal. "Nekaj mi je govorilo, pojdi iz hiše, pojdi nazaj v klub, kamor sicer ne hodim več, a je poln spominov. Preprosto lepo je bilo."