Po nekaj vrčkih piva se marsikomu malce zamegli vid ... Foto: EPA
Po nekaj vrčkih piva se marsikomu malce zamegli vid ... Foto: EPA
... ko jih steče po grlu zares preveč, pa tudi najmočnejši omagajo. Foto: EPA

Moški je po podatkih policije proti ženski iz objestnosti vrgel 15 cm dolg korenček, pri čemer je 29-letnica dobila modrico pod očesom in so jo morali oskrbeti v ambulanti. Američana so na kraju dejanja prijeli, vendar so ga kmalu izpustili. Gosti pivnic v Münchnu smejo, kot je znano, po tradiciji prinesti svojo hrano.

Hiše strahov niso šala!
"Smolo" pa je imel tudi neki plašni obiskovalec Oktoberfesta iz Švice, ki ga je med vožnjo z vlakcem v hiši strahov mehanski duh tako prestrašil, da ga je napadel. Duh je bil zaradi svojega grozljivega videza še dodatno zaprt v kletki, a je kljub temu pošteno prestrašil opitega (in najverjetneje zato za strašenje tako dovzetnega) 22-letnega Švicarja. Mladenič se je tako prestrašil, da je z leseno palico udarjal in zbadal v prikazen. Duha je zadel skozi palice kletke in poškodoval elektroniko.

Pričakujejo šest milijonov pivcev
Oktoberfest, ki se letos vsaj prve dni kopa v bleščečem poznopoletnem soncu, je samo v dveh dneh obiskalo že več kot milijon ljudi. Zaradi prenapolnjenosti so morali nekatere šotore v nedeljo dopoldne celo zapreti. Obiskovalci so doslej popili približno 500.000 vrčkov piva.

Do 7. oktobra pričakujejo v Münchnu kar šest milijonov ljubiteljev piva, tako da se zagotovo obeta še kakšna zabavna "prigoda" tistih, ki bodo malce pregloboko pogledali v vrček.