Zaradi svetovne gospodarske krize je nepredvidljiva tudi turistična sezona pri naših sosedih Hrvatih, nekatera predvidevanja so optimstična, spet druga pa menijo, da se bo letni dobiček od turizma zmanjšal tudi za deset odstotkov.
Šime Jakovljević, lastnik restavracije v Vodicah pri Šibeniku, ki je v času recesije poskrbel tudi za goste z manjšimi dohodki. Porodila se mu je namreč ideja, da svojim gostom poleg bogate ponudbe mesnih in ribjih specialitet, pic ter drugih jedi, na jedilni list uvrsti še pico iz krušne peči, ki se imenuje recesija: "Cena pice pokriva samo stroške sestavin. Poleg tega, da bo všeč gostom, ki imajo malo denarja, pa bo zagotovo všeč še vegetarijancem in gostom, ki so na dieti."
Za razliko od kuharjev, ki ne želijo razkriti svojih receptov, je Šime povedal, iz česa je sestavljena pica recesija. Za dva evra lahko tako kupite pico, ki je narejena iz 26 dekagramov testa, ene zajemalke paradižnika iz konzerve, pol čebule, malo origana in ene olive za povrhu.
D. S.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje