Strokovni direktor Pediatrične klinike Marko Pokorn je prvi preizkusil podarjeni klavir. Foto: UKC Ljubljana
Strokovni direktor Pediatrične klinike Marko Pokorn je prvi preizkusil podarjeni klavir. Foto: UKC Ljubljana

Kot so v objavi na družbenih omrežjih pojasnili v UKC-ju Ljubljana, je bil odlično ohranjen in strokovno renoviran klavir družine Paulič, ki se je v drugi polovici tridesetih let prejšnjega stoletja preselila iz Maribora v središče Ljubljane v staro meščansko stanovanje.

Stanovanje je bilo dovolj veliko za namestitev klavirja in glasbeno izobrazbo obeh hčera družine Paulič. Dekleti sta nato odrasli, si ustvarili družini, klavir pa je še naprej, vse do današnjih dni, zavzemal svoje častno mesto ob oknu dnevne sobe. "Zdaj je na veliko veselje naših malih bolnikov in vodstva klinike svoje novo mesto in namen našel na Pediatrični kliniki," so dodali.

Podarila jim ga je namreč zdajšnja lastnica Maja Benko. Tej se je po njihovih besedah zamisel porodila, ko je brala knjigo strokovnega direktorja Pediatrične klinike Marka Pokorna Smešno, ma non troppo. "Knjigo sem prebrala v enem samem zamahu in v njej zasledila tudi željo, ki se je avtorju porodila ob srečanju s klavirjem v eni od pediatričnih klinik v ZDA," je po navedbah UKC-ja razložila ob donaciji.

Pokorn je bil na dan, ko je klavir prispel na kliniko, tudi prvi, ki je nanj zaigral. Nato sta se donatorici skupaj s poslovnim direktorjem Teodorjem Žepičem iskreno zahvalila in ji poklonila podpisan izvod omenjene knjige, so še zapisali v UKC-ju.

"Veseli smo, ker se ob klavirju že ustavljajo otroci in drugi zaposleni na kliniki in z glasbo razveselijo sebe in mimoidoče v avli. Za jesen pa že snujemo … še več glasbe," so še sporočili s Pediatrične klinike.