Mama bi mu bila prej babica. Foto: RTV SLO
Mama bi mu bila prej babica. Foto: RTV SLO
Adriana in hčerka
Ne, to nista Adriana in vnukinja. To sta Adriana in hčerka.

Zdravnica novopečene mamice dr. Snežana Raspopović je dejala, da se porodnica in otrok odlično počutita. Zakonca Radulović sta s pomočjo umetne oploditve dobila prvorojenca po 35 letih zakona.

Mileva in njen 69-letni mož Sreten sta presrečna. Prav tako se veselijo prihoda novega družinskega člana drugi sorodniki. Bližnji sorodnik Dragan Radulović je dejal: "Tako sem srečen ..." Deček je bil umetno spočet v eni izmed beograjskih klinik, na svet pa je prišel s pomočjo carskega reza.

Rekord ima 67-letna Španka
Maria del Carmen Bousada de Lara je najstarejša znana ženska, ki je rodila otroka. 29. decembra je v barcelonski porodnišnici Sant Pau Hospital s carskim rezom rodila dvojčka Christiana in Paua. Maria, ki je rodila teden dni pred 67. rojstnim dnevom, je zanosila z umetno oploditvijo v kliniki v Los Angelesu, kjer se je zlagala, da je stara 55 let. Svoji družini ni povedala, zakaj je odpotovala v ZDA, zato je bil njen brat neprijetno presenečan. "To je življenje, imam svoje motive," je takrat odgovorila Maria, a motivov ni razkrila.

Znani tudi dve novi 66-letni mamici
Letos marca je 66-letnica iz avstrijske Štajerske rodila drugega otroka, prvega je imela pri 61 letih. Avstrijka, njeno ime zaradi varovanja zaupnosti niso izdali, naj bi bila edina ženska na svetu, ki je rodila dva otroka v starosti nad 60 let.

Pri 66 letih je v Bukarešti rodila tudi Romunka Adriana Iliescu, ki je zanosila s spermo anonimnega darovalca. Hčerko Elizo Mario je rodila s carskim rezom, njena dvojčica pa se je rodila mrtva. Adrianina nosečnost je v Romuniji sprožila veliko razprav o etičnosti nosečnosti v teh letih. Eden izmed cerkvenih predstavnikov je dejal, da je to šokantno. Adria se na to ni ozirala, saj je takrat povedala, da je zaradi rojstva več kot srečna.

Nečakinja dala jajčeca, njen mož spermo
Nad starostjo 65 let je rodila tudi Indijka Satjabhama Mahapatra. Leta 2003 je 65-letnica postala najstarejša ženska, ki je rodila, in tako vzela rekord 63-letni Italijanki. Tudi Indijka ni rodila po naravni poti. Trikilogramskega fantiča, ki ga je s carskim rezom rodila kar doma, je zaplodila s pomočjo jajčec 26-letne nečakinje Venarani Mahapatra, spermo pa je prispeval Venaranin mož. To je bil prvi otrok za Satjabhama in njenega moža, ki sta poročena že 50 let.

A. M. in N. G.