Barack Obama je objavil najbolj popularen tvit v zgodovini Twitterja. Foto: Twitter
Barack Obama je objavil najbolj popularen tvit v zgodovini Twitterja. Foto: Twitter

Tvit Obame na večer letošnjih ameriških predsedniških volitev je bil več kot 300.000-krat dodan med priljubljene, delilo pa ga je več kot 800.000 uporabnikov, kar je postavilo nov rekord. "V nekaj urah je to sporočilo postalo najbolj deljeno v letu 2012 in nato v nekaj urah najbolj deljeno vseh časov," so sporočili s Twitterja, ker so pripravili seznam največkrat ponovljenih tvitov in tistih, ki so pritegnili posebno pozornost javnosti.

Drugo najbolj deljeno sporočilo na Twitterju pa je bilo ljubeče sporočilo, ki ga je ameriški pevec Justin Bieber poslal v slovo svoji šestletni oboževalki, ki je umrla zaradi možganskega tumorja. Bieberjevo sporočilo so delili z drugimi več kot 220.000-krat, kot priljubljenega pa ga je označilo več kot 100.000 ljudi.

Tretje mesto so uredniki Twitterja namenili zvezdniku Packerju TJ Langu, ki je na družbenem omrežju komentiral (nepravično) sojenje na tekmi lige ameriškega nogometa, četrto mesto so 'zasedli' uspešni britanski olimpijci s tvitom, v katerem so se pohvalili, da so OI sklenili tretji po številu medalj. Na peto mesto pa se je uvrstil japonski zvezdnik animefilmov z novico o poroki: "Rad bi delil z vami: Jaz, Koiči Jamadera, sem se poročil z gospo Rie Tanaka. Zares sem srečen, da sem spoznal tako čudovito partnerico in da lahko z njo delim življenje ..."

Poleg že omenjenih tem, ki so na Twitterju v letošnjem letu pritegnile največ pozornosti, sta bila tudi orkan Sandy in smrt pevke Whitney Houston dogodka, ki sta sprožila največ opravljanja.