Razstavo risb in slik predsednika Putina so v Moskvi odprli na njegov rojstni dan v soboto. Foto: EPA
Razstavo risb in slik predsednika Putina so v Moskvi odprli na njegov rojstni dan v soboto. Foto: EPA
Beloruski predsednik Lukašenko, Koni in Putin
Koni rada dobro in veliko je. Bo imel enako navado tudi njen potomec, ki ga bo dobil zmagovalec tekmovanja Otroci rišejo Putina? Foto: EPA

Putin je otroke povabil, naj ga narišejo. Njegovi mladi sodržavljani so barvice in čopiče prijeli v roke po vsej Rusiji.

Judo vadi že 31 let
Predsednik na risbah otrok med drugim spušča golobe, počiva ob kaminu, nosi črni pas v judu, popravlja motor svojega avtomobila in plava na počitnicah v Črnem morju. "Ljubim Rusijo!" je zapisal otrok, ki je Putina narisal na hribu, kjer spušča golobe miru. Neki mladi umetnik je bil zelo konkreten. Putina, tudi tokrat s črnim pasom (Putin se z judom ukvarja že od 13. leta), je narisal pred zemlejvidom Rusije, kako se bori proti štirim zlom, ki mučijo največjo državo sveta - kriminalu, korupciji, inflaciji in drogam.

Kosmatinček bo dobil novi dom
Tekmovanje, ki ga je ruski voditelj poimenoval "Otroci rišejo Putina", bo najboljšemu mlademu umetniku prineslo prav posebno nagrado. Zmagovalec bo postal ponosni lastnik mladega labradorčka, ki je potomec Putinove ljubljenke labradorke Koni. Zato je veliko otrok na svojih izdelkih prostor dalo tudi Putinovi zvesti prijateljici. Sto najboljših otroških umetnin so razstavili v neki moskovski galeriji, zmagovalec pa bo znan čez nekaj dni.

Konijin "boj" s kilogrami
Psičko Koni so vsi Rusi spoznali leta 2003, ko je večer pred ruskimi parlamentarnimi volitvami skotila osem mladičkov. Letos poleti so o "baročno popolnjeni" Koni Rusi ponovno brali, saj je Putin novinarje javno in zelo resno opozoril, naj na novinarskih konferencah in sprejemih nehajo skrivaj pitati njegovo psičko s kaloričnimi priboljški.