Foto:
Foto:
V Trumanovem šovu je zaigral igralec Jim Carrey, novi nemški resničnostni šov pa še najbolj spominja prav na omenjeni film.

Uspeh mednarodnega resničnostnega šova Big Brother je vzbudil zanimanje pri nemških producentih, zato bodo ustvarili vas, vredno več milijonov dolarjev, vanjo bodo naselili večje število ljudi, ki bodo dovolili, da jih vsak dan snema dva tisoč kamer.

Vas naj bi se razprostirala na štiri tisoč kvadratnih kilometrih. Poleg hiš pa nameravajo zgraditi tudi cerkev, knjižnico, banko in šole. To niti ne bi bilo nič kaj takega glede na šove, ki jih snemajo po vsem svetu, če se ne bi razlikoval v trajanju. Povprečen resničnostni šov namreč traja sto dni, ta pa bi trajal več let.

Producenti upajo, da se bo med 26 tisoč prijavljenimi našlo 20 ljudi, ki bi na enem mestu preživeli nekaj let svojega življenja. Prebivalci Velikega brata Vasi bodo živeli na podeželju in počeli stvari, ki jih počnejo navadni vaščani. Producenti pa upajo, da bodo gledalci lahko videli tudi kakšno poroko, ločitev, rojstvo ali pa celo smrt.

Novi šov tako še najbolj spominja na znani film Jima Carreyja Trumanov šov, v katerem je igral človeka, ki doživi popolni šok, ko ugotovi, da je vse njegovo življenje samo šov, njegovi prijatelji pa igralci.

Sicer pa Nemci trenutno postavljajo vas nekje v bližini Kölna in konstrukcijo, kjer bi se premikalo dva tisoč kamer. Kraj snemanja ostaja še skrivnost. Resničnostni šov naj bi začeli predvajati prvega marca.