Predsedniški par ob prihodu v Indijo. Foto: EPA
Predsedniški par ob prihodu v Indijo. Foto: EPA

V okviru štiridnevnega uradnega obiska v Indiji je francoski prvi par ogledu tega veličastnega arhitekturnega spomenika iz 17. stoletja v soboto namenil 45 minut, danes pa ga bo morda obiskal še enkrat.

Ob prejšnjem obisku Sarkozyja v Indiji januarja 2008 je morala Brunijeva ostati doma, saj s predsednikom še ni bila poročena. Sarkozy si je takrat sam ogledal Tadž Mahal in je bil vzhičen. Takrat je obljubil, da se bo še vrnil, in to skupaj s Carlo.

Nepredviden postanek
Sobotni ogled Tadž Mahala sicer ni bil predviden. Načrtovan je bil le današnji obisk, na katerem naj bi predsedniški par spremljali tudi drugi člani francoske delegacije, med katerimi je več ministrov. Iz še neznanega razloga pa sta se Sarkozy in Brunijeva odločila, da si čudovito palačo iz belega marmorja sama ogledata že v soboto zvečer. Obisk je bil zaseben, fotografom in snemalcem vstop ni bil dovoljen.
Francoski predsednik, ki je obisk v Indiji začel v soboto, bo danes odpotoval naprej v New Delhi, kjer ga bo na večerji gostil indijski premier Manmohan Singh. V ponedeljek ima na programu uradne pogovore, ki naj bi predvsem okrepili priložnosti za francoska podjetja v Indiji.