Srečni časi zakoncev Sarkozy so, kot razkriva avtorica knjige Cecilia, že davno minili. Foto: EPA
Srečni časi zakoncev Sarkozy so, kot razkriva avtorica knjige Cecilia, že davno minili. Foto: EPA
Carla Bruni in Nicolas Sarkozy
Francoski predsednik si je po ločitvi od Cecilie bliskovito hitro našel novo spremljevalko, italijansko dedinjo in supermanekenko (pa tudi pevko) Carlo Bruni. Foto: Reuters
Nicolas Sarkozy in Carla Bruni
Pozornost javnosti je usmerjena v predsednikovo zasebno življenje, kar naj bi metalo slabo luč na njegovo vladanje. Foto: Reuters

Sodišče v Parizu je zavrnilo zahtevo nekdanje žene francoskega predsednika Sarkozyja, Cecilie, da prepove objavo sporne knjige, v kateri avtorica navaja besede Cecilie, ki naj bi prvega moža Elizejske palače kmalu po ločitvi označila za ženskarja, skopuha in nevrednega opravljati naloge predsednika.

Ne le slab mož, tudi slab oče?
Knjigo s preprostim naslovom - Cecilia - je napisala Anna Bitton, ki naj bi nekdanjo prvo damo Francije poznala že več let. Bittonova med drugim razkriva navedbe Cecilie Sarkozy, ki naj bi nekdanjega moža med drugim označila za človeka, ki nima rad nikogar, niti svojih otrok. Dejala naj bi še, da Sarkozy ni vreden, da bi bil predsednik.

Kmalu poroka (in tudi otrok?) s Carlo
Francoski predsedniški par se je, kot je (zelo) znano, 15. oktobra lani po enajstih letih zakona ločil, skupaj imata 10-letnega sina Louisa. 52-letni francoski predsednik, ki ima iz prejšnjega zakona z Marie-Dominique Culioli še dva sinova, 22-letnega Pierrea in 21-letnega Jeana, pa se od decembra lani videva z nekdanjo manekenko, 40-letno Carlo Bruni. Menda je poroka, tako je napovedal sam Sarkozy, ki je hkrati potrdil, da sta z Brunijevo zaročena, že na obzorju. Po poročanju nekaterih francoskih medijev naj bi bila lepa Carla celo noseča!

Ponočuje v družbi prevzetnih mladeničev?
50-letna Cecilia je Bittonovi, ko sta bili še prijateljici, menda razkrila, da ima Sarkozy "smešno" stran osebnosti, ki mu jo je pomagala krotiti med njunim 11-letnim zakonom, in da je po njuni ločitvi ostal brez dostojanstva, saj naj bi se "do štirih zjutraj zabaval v karaoke barih". Poleg tega, da sploh ni pravi predsednik, Cecilia meni, da ima resen vedenjski problem, hkrati pa je napadla še njegovo družbo, saj naj bi bila to "tolpa mladih fantov, pijanih od oblasti, ki se imajo za prince Pariza".

"Predsednik meče slabo luč na vlado"
Menda so nekateri člani Sarkozyjeve vladajoče stranke že zaskrbljeni, saj naj bi "Elizejska žajfnica" slabo vplivala na podobo stranke pri njihovem desno usmerjenem volilnem telesu, "tabloidna" stran Sarkozyja naj bi metala slabo luč na podobo celotne vlade. Oglasil se je tudi veteranski skrajni desničar, Jean-Marie Le Pen, ki je o Sarkozyju (predsedniku pogosto očitajo, da preveč izpostavlja svoje zasebno življenje) povedal: "Govori nam o svojem ljubezenskem življenju, a njegovo zasebno življenje nas manj zanima kot pa javno."

A. K.