Foto:
Foto:

Bill Gates med živalmi je nemški ovčar Günter IV. Kot že njegovo ime pove, je do bajnega bogastva prišel na plemenit način - z dedovanjem. Nemška grofica Karlotta Liebenstein naj bi po smrti 84 milijonov evrov zapustila svojemu ljubljenčku Günterju III. Zaradi pametnih naložb ima njegov potomec danes na bančnem računu kar za 252 milijonov evrov premoženja.

Precej zadaj, a še vedno nečloveško bogat, je šimpanz Kalu. Do 74 milijonov evrov je prišel na račun avstralskega olimpijskega plavalca Franca O'Neilla. Njegova bogata soproga Patricia se je namreč odločila, da bo svoje bogastvo raje kot možu zapustila opici.

Najbogatejša britanska žival je kokoš Gigoo. Da ne bo pomote, kokoš ne nese zlatih jajc. Bogastvo v vrednosti 14 milijonov evrov ji je leta 1999 zapustila vdova po založniku Milesu Blackwellu.

Edina žival, ki je do svojega bogastva prišla z garanjem, je kuža Moose, znan kot Eddie iz ameriške televizijske nanizanke Fraiser. Premetenemu kužku navrže igranje v eni epizodi kar 8.400 evrov. Ker pa je nanizanka že vrsto let na sporedih malih ekranov, se je njegovo premoženje v tem času povzpelo že do vrednosti 2,5 milijona evropskih bankovcev.