Med igračami so priljubljena darila družabne igre, lego- in duplokocke ter radijsko vodene igrače. Foto: EPA
Med igračami so priljubljena darila družabne igre, lego- in duplokocke ter radijsko vodene igrače. Foto: EPA
Parfum
Slovenci pri nakupu novoletnih daril pogosto izbirajo tudi dišave, ki jih pred prazniki kupujejo enkrat pogosteje kot sicer. Med praktičnimi darili so priljubljeni tudi brivniki in oblikovalci las. Foto: Reuters

Med igračami so priljubljena darila družabne igre, lego- in duplokocke ter radijsko vodene igrače. Pri teh na portalu ceneje.si, ki je opravil raziskavo o nakupovalnih navadah Slovencev v prazničnem času, decembra zaznavajo od dvakrat do trikrat večje povpraševanje glede na letno povprečje.

Na seznamu idej za darila se velikokrat znajdejo praktični kuhinjski pripomočki, za katere se zanimanje decembra poveča za do 130 odstotkov. Že leta so med darili svojevrsten trend kavni aparati, pri katerih je glavna sezona povpraševanja med prazniki, so zapisali na portalu.

Med tehničnimi izdelki so na vrhu televizije, pri čemer v zadnjem času raste prodaja televizij z zaslonom z organskimi svetlečimi diodami OLED. Letošnjega decembra se je povpraševanje po njih v primerjavi z decembrom lani povečalo za kar 70 odstotkov.

Priljubljena ideja za darilo so tudi različni avdio-videopripomočki, med katerimi po izjemni rasti vse leto najbolj izstopajo prenosni bluetooth zvočniki. Pod božično smrečico se pogosto znajdejo še fotoaparati, pri katerih decembra opažajo drugo največjo sezono v letu, glavna je v času poletnih počitnic.