Po mednarodni anketi naj bi bili najboljši ljubimci Grki oziroma Italijani. Foto: EPA
Po mednarodni anketi naj bi bili najboljši ljubimci Grki oziroma Italijani. Foto: EPA
Ta dva peščena ljubimca si bosta zvesta, dokler ju val ne bo ločil. Kaj pa ljudje? Foto: EPA

V to so najbolj prepričani Grki, kjer je kar 77 odstotkov državljanov svojo državo najbolje ocenilo glede seksualnih radosti in sposobnosti med rjuhami. Po anketi, ki so jo izvedli v dvajsetih državah po Evropi in ZDA, se Belgijci, Nemci in Nizozemci z Grki ne strinjajo, nasprotno, menijo, da so najboljši ljubimci Italijani.

Ko pa so odgovarjali na vprašanja o nezvestobi, so imeli državljani različnih evropskih držav zelo različna mnenja. Medtem ko so na zahodu Evrope in v ZDA štirje anketirani od desetih menili, da je nezvestoba neoprostljiva, je v Turčiji kar 90 odstotkov ljudi menilo, da se varanja ne sme tolerirati.

Na Švedskem in v Franciji, državah, ki naj bi bile bolj liberalne od drugih, prav tako večina moških in žensk meni, da se nezvestobe ne sme opravičevati in oprostiti. Sicer pa skoraj v vseh državah, ki jih je anketa zajela, ženske veliko težje oprostijo skok čez plot kot moški.

Pri tem je izjema le Turčija, kjer 92 odstotkov Turkov meni, da je varanje neoprostljivo, medtem ko se z njimi strinja "le" 86 odstotkov žensk. Nizozemci pa so se, nasprotno kot drugi, izkazali kot izredno tolerantni - kar 25 odstotkov prevaranih bi tistemu, ki je varal, oprostilo.