Na mednarodnem simpoziju NLP-jev v Turčiji leta 1999 so pokazali repliko nezemljana, ki naj bi obiskal Zemljo. Foto: EPA
Na mednarodnem simpoziju NLP-jev v Turčiji leta 1999 so pokazali repliko nezemljana, ki naj bi obiskal Zemljo. Foto: EPA

So to bitja z drugih planetov? Še največje vprašanje, ki se ob tem postavlja, pa je, zakaj bi obiskali prav nas. Je Zemlja kaj posebnega, je človeška rasa zanimiva za tuje obiskovalce?

Ena izmed razlag pravi, da so nas nezemljani začeli obiskovati zato, ker smo razvili jedrsko orožje in bi tako lahko postali nevarni vesolju. S svojimi raketami bi morda lahko dosegli oddaljene planete in uničili tamkajšnje populacije. Prvi dokaz za to je dejstvo, da je bilo prvo uradno dokumentirano videnje NLP-ja leta 1945, istega leta pa so Američani prvič uporabili atomsko bombo. Toda o neznanih letečih predmetih obstajajo informacije tudi že prej.

Vprašanje pristnosti videoposnetkov
O vsem tem obstaja kar nekaj videoposnetkov NLP-jev in nezemljanov. Ravno tako, kot se postavljajo vprašanja glede resničnosti obstoja nezemljanov, pa so zaradi tehnoloških rešitev, ki so danes dostopne skoraj vsem, pojavljajo tudi vprašanja o pristnosti teh posnetkov. Z malo domišlije jih je prav lahko ponarediti, avtorji teh potegavščin pa v glavnem igrajo na karto človekovega zanimanja po novem in še neodkritem. Nekaj znanih posnetkov vam predstavljamo spodaj, sami pa se odločite, ali jim verjamete.

Uporabnik Ruby Skye je na Moj splet poslal zelo zanimiv posnetek, ki je nastal lansko poletje (6. 8. 2007) na Haitiju. O njem potekajo burne razprave o pristnosti posnetka - skeptiki npr. poudarjajo, da so si drevesa kar nekoliko preveč podobna ...



Spodnji video prikazuje zrušen NLP, posneli pa so ga operativci ruske obveščevalne službe KGB marca leta 1969 v pokrajini Sverdlovsk. Po vseh podatkih sodeč, naj bi bil ta video skoraj zagotovo pristen, saj obstajajo številni dokumenti, ki potrjujejo resničnost, da je na posnetku res NLP. O tem je spregovoril tudi nekdanji agent KGB-ja Sverdlovsk, ki je sodeloval pri dogodku. O tem je povedal: "Sprva smo mislili, da so to ostanki kakšnega nam nepoznanega zračnega plovila, ki bi ga lahko izdelali v ZDA ali v Angliji, a bolj kot smo opravljali meritve in testiranje materiala, bolj se nam je zdelo vse skupaj čudno. Ugotovili smo, da niti pri nas niti v tujini ni nikogar, ki bi bil sposoben narediti to "napravo". Vsaj ne v razmerah, kot jih poznamo na našem planetu."

NLP so posneli tudi v Bolgariji. Ta posnetek je nastal v mestu Blagoevgrad, prikazuje pa predmet, ki lebdi v zraku in na koncu z veliko hitrostjo izgine iz objektiva kamere.

Na tem pretresljivemu videu naj bi bil nezemljan. Moški, ki je zadevo posnel, se je predtem ponoči peljal s svojim avtomobilom, ko je nad sabo zagledal močno svetlobo, ki je prihajala iz nekakšnega ogromnega predmeta, večjega od hiše. Sprva se je predmet premikal z enako hitrostjo kot avtomobil, nato pa naj bi pospešil in pristal za drevesi nekaj metrov naprej. Moški se je iz radovednosti ustavil in parkiral blizu predmeta, ko so na predmetu ugasnile luči. Izstopil je iz vozila in šel proti mestu, kjer je pristal predmet. S seboj je vzel kamero in uspelo mu je posneti nezemljana, ki je šel proti njemu s hojo, podobno zombiju. Ko ga je zagledal, je iz strahu takoj ucvrl v svoj avtomobil in se hitro odpeljal. Kaj se je nato zgodilo z nezemljanom in plovilom, ne ve. Priznava, da je bil to zanj velik šok, saj se dogodka tiste noči zelo slabo spomni. Kljub zanimivi zgodbi in posnetku je veliko ljudi prepričanih, da je posnetek ponaredek.

To je televizijska kamera ujela v Sarajevu.

Ta posnetek prihaja iz glavnega mesta Škotske, Edinburga ...

O dokumentiranjem videnju neznanega letečega predmeta so poročali tudi iz Kitajske.

Dva moška iz kanadske prestolnice Ottawa sta na kamero ujela tole:

Jure Rejec