Razgalila se je v moški reviji in postala slavna, da o zaslužku ne govorimo ... Foto: EPA
Razgalila se je v moški reviji in postala slavna, da o zaslužku ne govorimo ... Foto: EPA
Atletinja Amy Acuff
Dolge noge, visoka in vitka postava, dolgi svetli lasje ... Kdo sploh potrebuje manekenke? Foto: EPA

Seksi, lepe, uspešne in bogate - to so značilnosti sodobnih vrhunskih svetovnih športnic. Vse skupaj se je začelo s tenisačicami, še posebej s svetlolaso lepotico Ano Kurnikovo, danes pa se z manekenskimi posli ukvarjajo predvsem odbojkarice, ki svoja dolga, vitka in mišičasta telesa razkazujejo v Playboyu. Med njimi je najbolj znana nemška odbojkarica Kathy Radzuweit, ki je postala slavna in bogata ravno z razgaljenimi fotografijami. V Playboyu se je dvakrat razgalila tudi njena rojakinja, umetnostna drsalka Katarina Witt.

Kmalu so se formuli uspeha odločile slediti tudi druge vrhunske športnice, najuspešnejše so ruske lepotice: gimnastičarka Svetlana Korkina, košarkarica Julija Bordovski, karateistka Alina Kabajeva in smučarka Julija Čepalova.

Bogate sponzorske pogodbe, vredne tudi nekaj milijonov dolarjev, so podpisale ameriška skakalka v višino Amy Acuff, mlada ruska teniška zvezda Marija Šarapova in Nemka razkošnih oblin Britta Heidermann.

Na splošno veselje predvsem moških talent in lepota teh dekleta nista več vezana samo na športna prizorišča, saj se čvrste lepotice zdaj smehljajo s številnih plakatov in s strani časopisov, s tem pa v žep spravijo milijone. Pojav je skrb vzbujajoč tudi za manekenke, ki se v medijih pogosto pritožujejo, ker jim športnice zadnje čase kradejo posel.