Buster se v službi ni izkazal. Foto: EPA
Buster se v službi ni izkazal. Foto: EPA
Britanski policist
Busterjevi kolegi niso bili prav nič zadovoljni z njegovim delom. Foto: EPA

Njegovi nadrejeni so nad njim obupali in ga predčasno poslali v pokoj. Ugotovili so namreč, da ga boj proti kriminalu prav nič ne zanima - še več, posebej rad se je družil s pretepači in pijanci.

Buster, kakor je štirinožcu ime, je bil v policiji v South Yorkshiru tako zaposlen le šest mesecev, sedaj pa so mu že našli nove lastnike - družino iz Sheffielda.

Policijski uradnik David Stephenson se je potožil: "Ko smo Busterju kaj ukazali, ni pokazal nikakršne motivacije in vneme, da ukaz izpolni. Nikakor ni primeren za policijskega psa, čudovit pa bo bil kot hišni ljubljenček."

Prestopnika sploh ni zavohal
Na začetku 14-tedenskega urjenja je dvoletni Buster blestel, nato pa ni prav nič napredoval. Štirinožec je tako v nekem primeru, ko je bil v službi, mirno šel mimo nekega prestopnika, ki se je skrival v grmovju pred neko hišo, in bi ga moral ujeti. Namesto lova se je raje začel praskati.

Policist, ki je bil takrat ob Busterju, je zgrožen razložil: "Ker kuža ni našel nikogar, sem sam še enkrat preiskal okolico in v grmovju našel pobalina. Seveda bi pričakoval, da ga bo prej našel Buster - zato ga navsezadnje imamo, kajne?"

Lakota je pač pomembnejša
Nekoč pa si je kar med lovljenjem nekega kriminalca premislil in se ulegel na tla, tako da ga nihče ni mogel premakniti. V nočnih urah, ko se je v družbi policistov sprehajal po ulicah, na katerih je bilo precej vinjenih ljudi, pa je po navadi stisnil rep med noge, v nekem primeru pa celo nekomu pojedel francoski krompirček.

Na omenjeni policijski postaji imajo sicer okoli 50 nemških ovčarjev, ki največkrat preiskujejo stavbe, pomagajo pri vzdrževanju javnega reda in miru ter iščejo kriminalce.