TikTok je ena najbolj priljubljenih platform na svetu. Foto: Reuters
TikTok je ena najbolj priljubljenih platform na svetu. Foto: Reuters

Iz TikToka so sporočili, da bo novost "uporabnikom ponudila še en način izražanja".

V začetku meseca je TikTok predstavil tudi novo storitev pretakanja glasbe, s katero želi konkurirati platformam, kot sta Spotify in Apple Music. Omrežje Twitter, ki je v lasti Elona Muska, pa je v ponedeljek opustilo znameniti logotip modre ptice in ga zamenjalo s črno-belim znakom X.

Uporabnikom aplikacije TikTok bodo zdaj tako na voljo tri možnosti – objava fotografij, videoposnetkov ali besedila. Prav tako bodo lahko prilagodili objave z dodajanjem zvoka, lokacije ali duetov, kot so poimenovali videoodziv na objave drugih uporabnikov storitve TikTok.

"Te funkcije omogočajo, da so vaše besedilne objave prav tako dinamične in interaktivne kot objave videoposnetkov ali fotografij," so še sporočili iz podjetja TikTok.

Tudi TikTok Music

TikTok, ki je v lasti kitajskega podjetja ByteDance, je pred kratkim v Braziliji in Indoneziji predstavil tudi novo storitev pretakanja glasbe TikTok Music. Tiskovni predstavnik podjetja je dejal, da bo uporabnikom omogočala "poslušanje, deljenje in prenašanje glasbe, ki so jo odkrili na TikToku, ter deljenje priljubljenih skladb in izvajalcev s svojo skupnostjo TikTok".

Leta 2021 je TikTok postal najbolj priljubljeno spletno mesto na svetu, saj je imel več ogledov kot ameriški iskalnik Google. Takrat so odgovorni pri TikToku tudi sporočili, da imajo več kot milijardo aktivnih uporabnikov po vsem svetu.