Zaradi višine je trpelo njeno ljubezensko življenje. Foto:
Zaradi višine je trpelo njeno ljubezensko življenje. Foto:

Sandy, ki je bila stara 53 let, je umrla zaradi različnih bolezenskih težav, ki so jo mučile že dlje časa. Najvišja ženska na svetu, ki se ni mogla premikati brez pomoči invalidskega vozička, je svoje zadnje dni preživela v domu za ostarele v Shelbyvillu v Indiani. V istem domu pa živi tudi 115-letna Edna Parker, ki je prav tako zapisana v Guinessovo knjigo rekordov, kot najstarejša živeča oseba.

Zaradi višine je trpelo njeno ljubezensko življenje
Allenova, ki je v preteklosti imela težave z iskanjem partnerja, je menda prosila odgovorne v najbolj znani knjigi rekordov za pomoč pri iskanju visokega moškega. Urednikom Guinnessa je l. 1974 poslala pismo v katerem je dejala: "Želela bi spoznati nekoga, ki je približno enako visok kot jaz. Objava v vaši knjigi bi mi morda prinesla vedrino v življenje, saj je nepotrebno poudarjati, da je moje družbeno življenje nikakršno." Zaradi tega pisma je Sandy, ki je bila po poklicu tajnica, leta 1976 dobila filmsko vlogo v Fellinijevem filmu Casanova, kjer je tudi spoznala nekega moškega. Zaradi svoje višine pa se je Allenova pojavljala tudi v številnih televizijskih oddajah in v pogovorih z učenci, ki jim je razlagala kako sprejema svojo višino. Med drugim je napisala tudi knjigo Velika senca (Cast a giant shadow).

Je Sandy bila res najvišja?
Čeprav je Allenova v knjigo rekordov zapisana kot najvišja, pa se na nekaterih spletnih straneh že pojavlja informacija, da Sandy ni bila najvišja, saj naj bi bila od nje višja Kitajka Jao Defen, ki naj bi bila visoka 2,36 metra.