Ob stražarju je sicer opozorilni znak, ki opozarja javnost, da lahko konji brcajo ali grizejo in naj se ne dotikajo vajeti oz. se jim ne približajo preveč. Foto: EPA
Ob stražarju je sicer opozorilni znak, ki opozarja javnost, da lahko konji brcajo ali grizejo in naj se ne dotikajo vajeti oz. se jim ne približajo preveč. Foto: EPA

Nizozemska turistka je med vračanjem s planinske koče Gampe Thaya v Söldnu v Avstriji skrenila s poti, da bi fotografirala štiri krave. Med počitkom v bližini ledenika Ötztal se jim je približala, ena od živali pa je vstala in jo z rogom zabodla v stegno.

Po napadu je Nizozemki na pomoč priskočil njen 33-letni partner iz Nemčije. Ta jo je umaknil od krav, kmalu zatem pa so jo oskrbeli gorski reševalci in jo odpeljali v bolnišnico, poroča STA.

Ni upoštevala opozorilnega napisa

Ljudje, ki so si želeli fotografije, pa živali niso zmotile samo v Avstriji, ampak tudi v Veliki Britaniji. V Londonu se je namreč turistka pred muzejem Household Cavalry Museum približala konju kraljeve straže in se želela z njim tudi slikati.

To pa mu očitno ni bilo najbolj všeč, saj jo je močno ugriznil v roko. Isti konj, ki je že pred tem postajal vedno bolj živčen zaradi množice ljudi, je sicer pred tem poskusil ugrizniti več popotnikov, ki so se zgrinjali okoli njega v želji po fotografiji, poroča Independent.

Ko so na dolžnosti, članom kraljeve straže načeloma ni dovoljeno, da imajo interakcijo z javnostjo, v tem primeru pa je konjenik enega v gruči prosil, naj prosi bližnjega policista za pomoč.

Ob stražarju je sicer opozorilni znak, ki opozarja javnost, da lahko konji brcajo ali grizejo in naj se ne dotikajo vajeti oz. se jim ne približajo preveč. Že v preteklosti so konji ugriznili turiste, pred meseci je eden celo tako potisnil žensko, da je ta padla.