Več izraelskih kuharjev se je zbralo na tržnici Mahane Yehuda, da bi pripravili največje jeruzalemsko mešano meso. Gre za njihovo tradicionalno jed, za nekakšen hamburger. Na tanko plast lepinje naložijo piščančjo drobovino in jagnjetino, čebulo in česen, vse skupaj pa začinijo še s sočnim prelivom.
V ponedeljek so tako spekli lepinjo, ki je imela premer kar meter in pol, nanjo pa naložili 12 različnih vrst zelenjave in 32 kg piščančjih srčkov, jetrc, ledvičk ter kosov jagnječjega mesa. Končni izdelek so stehtali in izmerili tudi predstavniki Guinnessove knjige rekordov, ki bodo podatke odnesli v London in nato Izraelcem poslali potrdilo o doseženem rekordu.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje