Kje pa so kopalke? Foto: Youtube
Kje pa so kopalke? Foto: Youtube

Vsak dan izziv opravi ogromno ljudi, od slavnih in bogatih do popolnoma običajnih smrtnikov. Američani s tem, ko se polijejo z vedrom vode, prispevajo nekaj dolarjev za bolezen s kratico ALS, za katero se skriva amiotrofična lateralna skleroza. Organizacija, ki skuša pomagati obolelim za to hudo boleznijo, je v ponedeljek navdušeno sporočila, da je množica, ki se je pridružila izzivu, z donacijami zbrala že neverjetnih 15 milijonov dolarjev. Glede na to, kako hitro se novi spletni fenomen širi po družbenih omrežjih, se bo v sklad, preden se spet pojavi kaj drugega, bolj svežega, zagotovo nabralo še mnogo več denarja.

Po drugi strani pa nekateri opozarjajo, da gre za še eno v vrsti nepotrebnih kapric slavnih, ki ne vedo, na kakšen način bi še opozorili nase in prišli v medije. Pojavljajo se tudi pomisleki zaradi nepotrebnega trošenja vode, saj bi ljudem v nekaterih predelih Afrike nekaj litrov sveže hladne vode močno olajšalo vsakdan.

Zvezdniki kar tekmujejo, kdo bo bolj duhovito in bolj v slogu opravil izziv, imenovan #Ice Bucket Challenge. A pojavili so se tudi številni posnetki, pri katerih ni šlo vse tako gladko, saj so bila vedra preprosto preveč napolnjena in s tem pretežka, nekateri so preprosto zgrešili svoje telo, spet drugi so se spotaknili in "čofnili" na tla, tretji so ...

No, poglejte, tudi v opozorilo, če se boste pridružili tej najnovejši maniji. Previdnost ni nikoli odveč in tudi največji "hec" se lahko konča z resnimi poškodbami, če se izvedbe ne lotimo pametno.