Doktorica Inez Linke pravi, da ima vino s 16 odstotki alkohola, ki je pridelano iz rjave alge Laminaria saccharina, okus, podoben šeriju, in je zelo zdravo.
Morske alge vsebujejo veliko mineralov, soli, vitaminov in proteinov, kar dela to vino, ki krepi imunski sistem, izjemno zdravo, je še povedala Linkejeva.
Morsko rastlinje zori osem metrov globoko v vodi okoli pol leta, potem pa ga oberejo potapljači.
Linkejeva pravi, da si je vino, ki je v nemčiji na prodaj za dobrih pet tisoč tolarjev, že pridobilo krog ljubiteljev, med katerimi so tudi kuharski mojstri, ki ga uporabljajo za koktajle in izbrane jedi. Zdaj upa, da bo vino začela prodajati tudi drugod po Evropi in svetu.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje