Foto:
Foto:

Leonid naj bi bil že za 17 centimetrov višji od Tunizijca Raduana Šarbiba, ki je v Guinnessovi knjigi rekordov vpisan kot najvišji še živeči človek.

Stadnik bo kmalu, če bo še naprej tako rastel, večji kot najvišji človek vseh časov, Američan Robert Wadlow, ki je bil visok 2,72 metra. To pa Ukrajinca nikakor ne navdušuje.

Kot je potožil nesrečni velikan, mu obleka, ki jo je kupil pred dvema letoma, ni prav. Rokavi in hlačnice so prekratke za 30 centimetrov. Ob tem meni, da je njegova nenormalna višina božja kazen in da njegovo življenje zaradi tega nima nobenega smisla.

Zaradi svoje nenavadne višine ima Stadnik velike težave s potovanji, zato ne zapušča svoje vasi Podoljantsk, ki leži dobrih 200 kilometrov zahodno od Kijeva. Kot je še potarnal Ukrajinec, je zanj vstopiti v avtobus enako kot za povprečno visokega človeka zlesti v prtljažnik osebnega avtomobila.

Nenormalna rast Leonida Stadnika se je začela po operaciji na možganih, ko je bil star 14 let. Od tedaj je njegovo življenje vsak dan vse bolj zapleteno. Stadnik je med drugim moral opustiti delo veterinarja, saj je staknil ozebline. Za svoja stopala, ki so velika kar 43 centimetrov, namreč ni dobil ustreznih čevljev.