Slonica je do zdaj Nemčiji pravilno napovedala eno zmago, en poraz in en neodločen izid. Foto: Reuters
Slonica je do zdaj Nemčiji pravilno napovedala eno zmago, en poraz in en neodločen izid. Foto: Reuters

42-letna indijska slonica Yashoda iz živalskega vrta v Hamburgu je namreč v ponedeljek iz košare, v kateri sta bili zastavi obeh ekip, s svojim rilcem potegnila nemško. Ker je Yashoda, ki so ji že nadeli pomenljiv vzdevek Elefantorakel (slonji orakelj), pravilno napovedala izide prvih treh tekem, ki jih je igrala nemška reprezentanca, so bili (nekateri) navijači prepričani, da bodo nocoj v četrtfinale napredovali ravno Nemci.

Zanimivo je sicer, da je Yashoda pravilno napovedala tako poraz Nemčije proti Franciji v prvem krogu tekmovanja, kot zmago nad Portugalsko v drugem in celo remi z Madžarsko v tretjem, s čimer so se Nemci uvrstili na drugo mesto v svoji skupini in se skozi šivankino uho uvrstili v drugi del tekmovanja.

Kljub dobri pretekli statistiki napovedovanja 42-letne slonice pa vsi ne verjamejo, da ima žival kakšne posebne sposobnosti. "Čista sreča," je tako pravilnost njenih dozdajšnjih napovedi komentiral eden od obiskovalcev živalskega vrta. "Na začetku sem bil skeptičen in sem si mislil, da gre za navadno iskanje publicitete," pa je v pogovoru za Reuters priznal neki drugi obiskovalec, Bjoern Weber, in dodal: "A glede na to, da je do zdaj zadela trikrat, mislim, da bo imela prav tudi četrtič." A na veliko žalost navijačev se je tokrat zmotila.

Tudi tokrat je Yashoda iz košare potegnila nemško zastavo. Bo imela prav? Foto: Reuters
Tudi tokrat je Yashoda iz košare potegnila nemško zastavo. Bo imela prav? Foto: Reuters

Hamburška slonja zvezdnica se je sicer skotila "nekje v indijski džungli" in se, ko je bila še slončica, izgubila oz. ločila od črede. Našli so jo skrbniki nacionalnega parka in jo odpeljali v zavetišče za slonje mladiče v mestu Mysoru. Od leta 1990 živi v živalskem vrtu v Hamburgu, še navaja Reuters.