Foto: AP
Foto: AP

Kot poroča Axios, naj bi knjiga "Pisma Trumpu" vsebovala pisma "predsednikov, kronanih glav, zvezdnikov in poslovnih titanov", skupaj s fotografijo in Trumpovim komentarjem. Med drugim naj bi mesto našla pisma Hillary Clinton, Richarda Nixona, Oprah Winfrey, Ronalda Reagana, Billa Clintona, princese Diane, Teda Kennedyja, Maria Cuoma, Jaya Lena, Lize Minnelli in številnih drugih.

Najspornejša naj bi bila sicer korespondenca s Kimom. Leta 2018 je Trump zbranim na shodu v Virginiji dejal, da sta si bila s Kimom “resnično v laseh ... potem pa sva se zaljubila, okej? Ne, resno – pisal mi je prelepa pisma, krasna pisma.”

A Kimova pisma so postala predmet spotike, ko je prišlo na dan, da so bili tovrstni dokumenti del zaupnega gradiva, ki ga je Trump odnesel s seboj na svojo floridsko posest Mar-a-Lago, ko je januarja 2021 po vdoru njegovih privržencev v kongres neceremonialno zapustil Belo hišo.

Trump je avtor več knjig, dveh tudi po koncu svojega predsednikovanja. Foto: Winning Team
Trump je avtor več knjig, dveh tudi po koncu svojega predsednikovanja. Foto: Winning Team

Prav zaradi tega, ker je Trump obdržal tajne dokumente, ga trenutno preiskuje ameriški javni tožilec.

O izgubljenem prijateljstvu z Oprah

Po poročanju Axiosa je Oprah Winfrey v pismu iz leta 2000, v času, ko se je Trump spogledoval s predsedniško kandidaturo na strani reformistične stranke, zapisala: “Škoda, da ne kandidirava. Kakšna ekipa bi bila!"

Trump v knjigi ob tem pripiše: “Žal, ko sem enkrat dejansko naznanil svojo predsedniško kandidaturo [za nominacijo republikanske stranke leta 2015], ni po tistem nikdar več spregovorila z menoj.”

Novo knjigo naj bi 25. aprila izdala Winning Team, ista založba, ki je lani izdala tudi fotoknjigo Our Journey Together (Naše skupno potovanje) o Trumpovih dneh v Beli hiši. Omenjena knjiga je dvignila kar nekaj prahu, ko je prišlo na dan, da je Trump onemogočil svojemu uradnemu fotografu iz Bele hiše objavo podobne knjige, nato pa jo objavil sam.

Kot "Our Journey Together" tudi Pisma Trumpu ne bo poceni. Za knjigo boste morali odšteti 99 dolarjev, za podpisano izdajo pa 399.

"Nobena druga knjiga ne ponuja takega vpogleda v zgodovino kot Pisma Trumpu!" obljublja založba Winning Team.