V okviru dražbe MusiCares Charity Relief družbe Julien's Auctions bo 5. februarja pod dražbeno kladivo šel bogat nabor lastnine glasbenih zvezdnikov in zvezdnic. Med njimi se bo znašla tudi podpisana akustična kitara Taylor Swift, ki je bila del njenega albuma iz leta 2020 evermore. Zanjo pričakujejo od 5000 do 10.000 ameriških dolarjev (okoli 4600 in 9200 evrov).

Zbirki ponujenih predmetov se bodo pridružili tudi Eminemovi beli teniški copati znamke Nike, na katere je raper zapisal besedo Shady. Po nekaterih podatkih naj bi zanje nekdo ponudil tudi do 3000 dolarjev (okoli 2700 evrov). Za črn delovni kombinezon, kapo in pas z zaponko, ki ga je eden izmed j-hope, raperjev južnokorejske skupine BTS, nosil med fotografiranjem za svoj debitantski soloalbum Jack In the Box, pričakujejo, da bo nekdo odštel tudi do 4000 dolarjev (okoli 3700 evrov).

Snoop Dogg in njegov sin Cordell bosta podarila zvočne sisteme, ki jih bosta krasila podpisa obeh, temu pa bosta dodala tudi posebne nezamenljive žetone. Vrednost celote je ocenjena na okoli 8000 dolarjev (okoli 7400 evrov), poroča AP.

Tudi slikarska dela glasbenikov bodo del zbirke

Kanadska kantavtorica in slikarka Joni Mitchell bo za dražbo namenila več predmetov, med njimi tudi podpisano natisnjeno kopijo njene originalne oljne slike Jimija Hendrixa. Del ponudbe bo tudi slika, ki jo je ustvaril nekdanji pevec skupine Van Halen David Lee Roth – zainteresirani se bodo lahko potegovali za akril na platnu z naslovom Dark Ocean.

Na dražbi pričakujejo tudi po meri narejen komplet modne znamke Chopova Lowena, ki ga je Olivia Rodrigo nosila med lanskim nastopom na festivalu Glastonbury. Med drugim bodo na prodaj tudi predmeti v lasti Barbre Streisand, dueta Daft Punk, Ozzyja Osbourna, Paula McCartneyja, skupine The Rolling Stones in Jona Batista.

Ves izkupiček bo namenjen MusiCares, organizaciji, ki glasbenikom pomaga v času finančne in zdravstvene krize.