Slika pove vse ... Foto: EPA
Slika pove vse ... Foto: EPA
Rdeči karton za Zizouja
Trenutek, ko je Francozom zastal dih, je zdaj za vedno zapisan tudi v pesmi Coup de Boule. Foto: EPA

Francozi si še niso povsem opomogli od dogodkov v finalu svetovnega nogometnega prvenstva, a v malo boljšo voljo jih spravlja vsaj pesem, ki podoživlja "razmerje" med Zizoujem in italijanskim branilcem Marcom Materazzijem.

Coup de Boule (Udarec z glavo) so po nedeljskem porazu napisali trije prijatelji iz majhne glasbene založbe, ki sicer večinoma ustvarjajo glasbo za televizijske oglase. Brata Emmanuel in Sebastien Lipszyc in pisec glasbe Franck Lascombes so Francijo osrečili s karibskimi ritmi in precej preprostim besedilom. "To bo pozdravilo našo bolečino in trpljenje ter posušilo solze," je trojica rekla na začetku.

Kdo bo dal največ?
A kar se je začelo kot terapija zanje in njihove prijatelje, zdaj postaja donosen posel. "Zizoujevo pesem" so po elektronski pošti poslali na 50 naslovov, nato so jo objavili na spletu, francoskim poslušalcem pa jo je približala radijska postaja Sky Rock. Za pesem se tepejo ponudniki zvonjenj in drugih "glasbenih dodatkov" za mobilnike, poznavalci pa so že v sredo ocenjevali, da bi bile velike založbe lahko pripravljene seči globoko v žep, da bi odkupile uspešnico. Omenjajo število 100.000 evrov. "Vse skupaj se je zgodilo neverjetno hitro. Že v torek je bila norišnica," pravijo prijatelji, ki jim je uspel veliki met.

S plesom bo lažje
Že v začetku tedna je neka raziskava pokazala, da je že 61 odstotkov Francozov Zizouju oprostilo izpad na zelenici v Berlinu. A če bodo celo poletje plesali v ritmu Coup de Boule, Zidanove jeze gotovo ne bodo kmalu pozabili.