Zmago Jelinčič Plemeniti je v vlogi ljubljanskega mestnega redarja neznansko užival. Foto: MMC RTV SLO
Zmago Jelinčič Plemeniti je v vlogi ljubljanskega mestnega redarja neznansko užival. Foto: MMC RTV SLO

Poslanec se je za en dan spremenil v prometnega varuha slovenske prestolnice, do voznikov, ki so napačno parkirali svoja vozila, pa je bil precej prizanesljiv. Namesto kazni jim je raje pisal samo opozorila, v fotografije kot dokazni material, pa je navdušeno tlačil še sebe. Pravi mestni redar Marko Petojević nad njegovim ravnanjem ni bil preveč navdušen. "Mogoče malo preveč opozarja ljudi, ampak to ne bi prineslo kaj dosti v našo blagajno," ga je skrbelo za denarce.

Nato pa je moral redar Marko sleči uniformo in obleči suknjič in kravato, saj ga je poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti vpeljal v skrivnosti slovenskega hrama demokracije. "Kaj pa, če dobim kakšno vprašanje, na katerega ne znam odgovoriti?" je skrbelo Marka. "Takih vprašanj ni. Pri dobrih poslancih ni vprašanj, na katera ne bi znal odgovoriti. Po navadi vzameš en list ven, lahko kar na sredini, prebereš dva stavka in potem začneš isti stavek obračati na glavo, pa navzdol in navzgor. In potem na koncu rečeš - no, kaj pa vi mislite o tem?" ga je podučil stari poslanski maček.

Poslanec Zmago in redar Marko sta poklica zamenjala v oddaji Sobotno popoldne, v rubriki Sobotna izmena na TV SLO 1, menjavo pa si lahko ogledate tudi v spodnjih videoposnetkih.

Zmago Jelinčič Plemeniti kot redar

Marko Petojević kot poslanec