Novo vetrnico so proslavili tako, kot znajo najbolje. S kankanom. Foto: Reuters
Novo vetrnico so proslavili tako, kot znajo najbolje. S kankanom. Foto: Reuters

Aprila so jadra klubskega mlina odpadla v nenavadni nesreči, nova pa so javnosti predstavili le teden dni pred tem, ko bo mimo Moulin Rougea (15. julija) potovala olimpijska bakla. Olimpijske igre se začnejo 26. julija. "Mlin na veter brez jader je praznina za Pariz, bilo je preprosto žalostno," je dejal generalni direktor kabareta Jean-Victor Clerico. "Ideja je bila, da bomo pripravljeni na olimpijske igre," je še dodal.

Sorodna novica S pročelja kabareta Moulin Rouge odpadla vetrnica

Vetrnica znamenitega mlina na veter je odpadla v noči na 25. april, poleg nje pa so na tla zgrmele tudi nekatere črke svetlobnega napisa na pročelju stavbe. Po besedah ​​direktorja kabareta je šlo za tehnično težavo. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Po čem je znan Moulin Rouge?

Moulin Rouge, ikona pariške soseske Montmartre, slovi po predstavah francoskega kankana, divjega tradicionalnega plesa iz operet Jacquesa Offenbacha iz zgodnjega 19. stoletja, ki ga izvajajo plesalke v tradicionalnih volančkih.

Mlin na veter je bil prvič zagnan 6. oktobra 1889 ob odprtju Moulin Rougea.

Kabaret, ki letos praznuje 135. obletnico, je velika turistična zanimivost. Nadalje je bil ovekovečen v filmskem muzikalu Baza Luhrmanna iz leta 2001 z istim imenom.

Po navedbah vodstva kabareta nastopajoči v Moulin Rougeu letno zabavajo približno 600.000 gledalcev.

Nova pridobitev dvajset dni pred olimpijskimi igrami. Foto: Reuters
Nova pridobitev dvajset dni pred olimpijskimi igrami. Foto: Reuters