50 Cent zagovarja aktivno, a varno spolnost. Foto: Reuters
50 Cent zagovarja aktivno, a varno spolnost. Foto: Reuters
50 Cent in G-Unit
Burno življenje raperja bodo spoznali bralci romanov, ki jih izdaja ... 50 Cent seveda. Foto: EPA

Kondomi, ki bodo ime dobili po 32-letnem newyorškem raperju, bodo imeli tudi dobrodelno poslanstvo - del dobička bo namreč namenjen boju proti aidsu.

Curtis James Jackson III., ki je pred kratkim povedal, da je prvič seksal, ko je imel rosnih dvanajst let, je razložil: "Otroci postanejo imuni za vedno iste nasvete. Če vedno slišijo 'Beri knjige, beri knjige!', jih gotovo ne bodo brali. Enako je z opozorili o varnem seksu. Treba se je spomniti nečesa novega in ne le pridigati." In vseeno dodal, da je kondom vedno imeti vsaj v enem žepu.

Hiphop romani o dogodivščinah junakov ulice
50 Cent, ki že ima svojo modno kolekcijo, je pred kratkim postal tudi založnik. Moči je združil z newyorško založniško hišo Simon and Schuster in za začetek izdal tri romane, ki se dogajajo na ulicah New Yorka. Death Before Dishonour, Baby Brother in The Ski Mask Way opisujejo tudi z drogami povezane dogodivščine, ki so jih doživeli 50 Cent in njegovi prijatelji.

Bralci Centovih "hiphop romanov" bodo spoznali napete zgodbe, polne seksa, orožja, drog in denarja, katerih junaki največkrat ne dočakajo visoke starosti. "Smrt, prevara, izdaja, zvestoba - vse to je del mojega življenja. To so drame, ki smo jih doživeli, in ulico poznamo bolje kot kdor koli, " je povedal novopečeni založnik, ki napoveduje, da bodo pri njegovi založbi G-Unit izšla tudi dela "mojstrov črne urbane erotične literature".

Devet strelov? Za Centa nič posebnega!
Leta 2000 so na raperja, ki ima v New Yorku veliko neporavnanih računov, sprt pa je tudi z nekaterimi glasbenimi kolegi, izstrelili devet krogel. Kasneje je imel še veliko "prijateljskih" pogovorov s policisti.