Denar je zadnja stvar, ki trenutno skrbi bogatega Rusa. Foto: EPA
Denar je zadnja stvar, ki trenutno skrbi bogatega Rusa. Foto: EPA
Posestvo Romana Abramoviča
Abramovičevo posestvo ima tudi številne bungalove, ki so namenjeni razvajanju gostov. Foto: EPA

Kot je bilo pričakovati, se Rus judovskega porekla ni odpravil na kakšno javno silvestrovanje v Veliki Britaniji ali Moskvi, ampak je raje odpotoval na svoje 60 milijonov evrov vredno posestvo, ki leži ob Guvernerjevem zalivu na karibskem otoku St. Barts.

Njegovega novoletnega slavja so se udeležile številne znane osebnosti vključno z Lindsay Lohan, Orlandom Bloomom in njegovo spremljevalko Mirando Kerr.

Bogati honorar za nastopajoče
43-letnik, tudi lastnik angleškega nogometnega kluba Chelsea, je s svojo spremljevalko Dario Žukovo na zabavo, za katero naj bi domnevno odštel 3,4 milijona evrov, povabil 250 ljudi. Hrana, pijača in prevoz so ga stali dobra dva milijona evrov, še 1,3 milijona pa je odštel vsem tistim, ki so se odločili poprijeti za mikrofon. Med njimi naj bi bila celo takšna glasbena imena, kot so Beyonce, Gwen Stefani in Prince. Prvo omenjeno pevko so paparaci zgodaj zvečer na silvestrovo celo fotografirali v eni izmed restavracij na otoku, kjer je bila s svojim možem Jay-Z-jem in R & B pevcem Usherjem. Trojica naj bi se pozneje odpravila prav na Abramovičevo zabavo, kjer seveda ni manjkal niti veličasten ognjemet, raket pa niso spuščali s kopnega, ampak z jahte v morju, da so imeli gostje boljši pogled. Slednji se sicer nad namestitvijo verjetno niso pritoževali, saj jim je bilo ves čas na voljo strežno osebje, poleg kopanja v morju pa so se lahko namočili tudi v bazenu z barom ali pa se odpravili v zasebno kinodvorano.

Denar - sveta vladar
Otok St. Barts je sicer znan po svojih prestižnih zabavah, ki jih priredijo bolj ali manj izjemno bogati lastniki posestev, kot sta glasbeni magnat Russell Simmons in eden izmed ustanoviteljev Microsofta Paul Allen. Abramovič, ki je svoje 280.000 kvadratnih metrov veliko posestvo kupil septembra 2009, je želel pustiti dober vtis, zato ni ničesar prepustil naključju. Lani so se različnih novoletnih praznovanj na otoku udeležili igralec Daniel Craig, pevka Lily Allen in znameniti filmski režiser Steven Spielberg.