Zadovoljna bi bila tudi brez koncertiranja. Foto: Reuters
Zadovoljna bi bila tudi brez koncertiranja. Foto: Reuters

"Imam zelo temno plat, zato je depresija nekaj, kar se me zelo lahko dotakne," je priznala v nedavnem intervjuju. "Vse skupaj se je začelo, ko sem bila stara deset let in mi je umrl dedek. Sicer se nikoli nisem spopadala s samomorilnimi mislimi, je bilo pa vseeno potrebno ogromno terapije."

Težave je imela tudi pred štirimi leti, ko je rodila sina Angela in je po porodu trpela za poporodno depresijo. "Poporodna depresija me je resnično prestrašila. S svojim sinom sem bila obsedena. Ves čas se mi je zdelo, kot da nisem dovolj dobra. Občutek sem imela, da je bil otrok najhujša odločitev v mojem življenju," je odkrito priznala o obliki poporodne depresije, ki se je pojavila pri njej.

Zadnjič na turneji?
Desetkratna dobitnica nagrade grammy bi bila sicer popolnoma zadovoljna, če se nikoli več ne bi odpravila na turnejo. "Še vedno bi rada ustvarjala studijske albume, a nič mi ne bi manjkalo, tudi če tistega bučnega ploskanja ne bi slišala nikoli več. Turneje so zame zgolj način zahvale vsem tistim, ki me podpirajo. Nikoli mi ni šlo za denar," je dodala.

Zaveda se tudi glasnega mnenja nekaterih, da ji nikoli več ne bo uspelo ustvariti glasbe, ki bi se lahko primerjala s skladbami na plošči 21.

Med ustvarjanjem tistih skladb je bila velikokrat opita. "Pijani ljudje povejo resnico," je dejala in poudarila, da je kajenje popolnoma opustila, spije pa zgolj nekaj kozarcev vina tedensko: "Enostavno nimam časa, da bi moje življenje še enkrat tako močno razpadlo."