Svindal je na svojem družbenem omrežju Instagram s sledilci delil pomembno novico.

"Čutil sem spremembo v svojem telesu. Nisem vedel, kaj je oziroma ali sploh kaj je, a odločil sem se, da grem na pregled k zdravniku. Hitro so me premestili v bolnišnico, kjer so potrdili sume zdravnika – rak na modih," je zapisal nekdanji športnik v objavi na družbenih omrežjih ob fotografiji sebe v bolniški srajci.

Dodal je, da so se preiskave in operacija zgodile zelo hitro, že po prvem tednu pa naj bi vedel, da je prognoza zelo dobra. "Zadnjih nekaj tednov je bilo drugačnih. Zaradi odlične zdravniške pomoči, nekaj sreče in dobre prve odločitve, da obiščem zdravnika takoj, ko se mi je zdelo, da nekaj ni v redu ... lahko rečem tedni, in ne meseci," je nadaljeval in dodal, da je hvaležen za javni zdravstveni sistem na Norveškem.

"Vem, da moški niso dobri v tem, da se pogovarjajo o zdravstvenih težavah, a včasih je prav to tisto, kar potrebuješ, da se izobraziš ali da sprejmeš pravilno odločitev in obiščeš zdravnika," je poudaril 39-letnik, ki je priznal, da do zdaj ni vedel, da je rak na modih najpogostejša vrsta raka pri moških, starih manj kot 50 let, in da ni neobičajno, da so bolniki tudi v svojih zgodnjih 20 letih.