Ameriški igralec Alec Baldwin, ki je zadnja leta slaven zaradi upodobitve predsednika ZDA Donalda Trumpa. Foto: Reuters
Ameriški igralec Alec Baldwin, ki je zadnja leta slaven zaradi upodobitve predsednika ZDA Donalda Trumpa. Foto: Reuters
Slavni igralcec se je maja razveselil rojstva petega otroka. Foto: Reuters

60-letni Baldwin je svoje vozilo nameraval parkirati na parkirnem prostoru na ulici pred svojim domom, nakar je na prazen parkirni prostor nesramno zapeljal 49-letni voznik, ki v medijih ostaja neimenovan.

Možakar, ki je uspešno parkiral svoj avtomobil, se je nato odpravil plačat parkirnino, Baldwin pa je stopil iz svojega vozila in ga ostro oštel. Neimenovani moški mu je ugovarjal, malce sta se prerivala, nato pa ga je Baldwin udaril v obraz.

Ranjenega moškega so odpeljali v bolnišnico, ker se je pritoževal nad hudimi bolečinami v bradi in vratu, Baldwina pa nemudoma aretirali.

Slavnega igralca so izpustili že čez nekaj ur, vendar se bo moral v prihodnjih dneh zagovarjati še pred sodnikom. Tudi možakar, ki je Baldwinu izmaknil prosto parkirno mesto, bo moral plačati za svoje nevljudno dejanje - ker mu ni uspelo plačati parkirnine, so ga oglobili za napačno parkiranje.

Baldwin je sicer znan tudi po svoji komični imitaciji ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Zaradi tega ga je Trump že večkrat ostro kritiziral, ob incidentu pa je sarkastično dejal le, da Baldwinu "želi vso srečo".

V javnosti se je že večkrat razjezil
Baldwin je znan po svoji nagli jezi. Leta 2014 ga je aretirala policistka, ker se mu je zdelo neumno, da mu je napisala kazen za vožnjo s kolesom v napačno smer. Po aretaciji je izjavil, da v New Yorku preprosto ne more več živeti, ker je postal prepoln norcev.

Pred tem se je Baldwin večkrat zapletel v spore in obračunavanja z nadležnimi paparaci. Leta 1995 je z enim od njih opravil podobno kot z možakarjem, ki mu je ukradel parkirni prostor.