"Spoznajte najnovejšega člana družine Heard, to je Barnaby Joyce," je 35-letna igralka zapisala na Twitterju in tako na svojevrsten način končala spor s podpredsednikom avstralske vlade in nekdanjim kmetijskim ministrom Barnabyjem Joyceom.

Ta je izbruhnil leta 2015, ko je bila Heard skupaj s psičkoma Pistol in Boo priletela v Queensland na obisk k tedanjemu možu Deppu, ki je takrat v Avstraliji snemal enega izmed filmov iz franšize Pirati s Karibov. Ker ni spoštovala pravil za vstop živali v državo, saj ju je tja pripeljala z zasebnim letalom, ne da bi o tem obvestila carino, s čimer se je skušala izogniti obvezni karanteni za živali, so zakoncema (lastnika psov sta bila takrat še oba, po ločitvi pa sta ostala pri Amber) pristojni na čelu z Joyceom postavili ultimat: Ali psa nemudoma zapustita državo ali pa ju bodo uspavali.

Zakonca sta burno reagirala in Joycea javno zmerjala – med drugim ga je Heard razglasila za sovražnika živali, Depp pa je bil še bolj neposreden in ga označil za "potnega, trebušastega Avstralca". Joyce je kljub verbalnemu napadu vztrajal, da pravila veljajo za vse enako in da jih Avstralija ne bo prilagajala nikomur, "niti nekomu, ki je bil dvakrat izglasovan za najbolj seksi moškega leta".

Zvezdnika sta naposled popustila in psa odpeljala nazaj v ZDA, a se s tem zgodba še ni popolnoma zaključila, saj sta bila obtožena nezakonitega tihotapljenja živali v državo, kar sta aprila 2016 na sodišču tudi priznala. Sodišče jima je prisodilo 1000 dolarjev globe in jima naložilo objavo videosporočila, v katerem sta izrazila obžalovanje zaradi svojega ravnanja in popotnike pozvala, naj spoštujejo avstralska carinska pravila.

Amber Heard in Johnny Depp sta se razšla leta 2017, psa sta po ločitvi ostala njej. Foto: EPA
Amber Heard in Johnny Depp sta se razšla leta 2017, psa sta po ločitvi ostala njej. Foto: EPA

Na najnovejšo potezo igralke se je odzval tudi Joyce, ki je za tamkajšnji časopis The Australian dejal, da nima nič proti poimenovanju in da – v nasprotju s prepričanjem Amber Heard – tudi nima nič proti živalim. "Čutim pa nekakšno zadoščenje, da sem ostal v njeni glavi tako dolgo po tem, ko sem jaz že popolnoma pozabil nanju," je pristavil. Ob tem je malce zlobno pripomnil: "Očitno sem zdaj na lestvici višje kot Johnny Depp," s čimer je namignil na odmeven razhod zvezdnikov leta 2017.