Na pričanju je 34-letnica povedala, da se je v zakonu večkrat zbala za svoje življenje. Foto: Reuters
Na pričanju je 34-letnica povedala, da se je v zakonu večkrat zbala za svoje življenje. Foto: Reuters

Bitka na sodišču med ameriško igralko Amber Heard in njenim nekdanjim možem Johnnyjem Deppom se nadaljuje. Ameriški igralec zaradi klevetanja toži News Goup Newspapers, založnika britanskega tabloida The Sun. Ta je v svojem članku leta 2018 Deppa označil za 'pretepača žensk'.

Na pričanju je 34-letnica povedala, da se je v zakonu večkrat zbala za svoje življenje: "Eksplicitno je grozil, da me bo ubil, posebno pozneje v najinem razmerju," je zapisala v svoji izjavi. Depp naj bi jo tako fizično kot verbalno večkrat zlorabil. Igralka je priznala, da je Deppa ljubila, vendar jo je strašila njegova temna plat. Ta 'pošast' je na dan prišla, ko je bil pod vplivom alkohola in mamil.

Sodišče se je osredotočilo predvsem na incident leta 2016. 57-letnik naj bi v obraz svoje takratne žene z vso močjo vrgel telefon, Heardovo potem napadel in začel razbijati njuno stanovanje. Pozneje so policisti poročali, da ob obisku kraja incidenta niso videli nikakršne škode, Deppova takratna žena naj ne bi imela nobenih vidnih poškodb na obrazu. Igralčeva odvetnica Eleanor Laws jo je tako obtožila, da si je zgodbo izmislila, poškodbe pa ponaredila z ličili. Kar pa Heard zanika.

Depp je na sodišču nasprotno trdil, da je ona tista, ki je bila v razmerju nasilna. Njegova odvetnica jo je obtožila laganja zbrani dokazi in pričevanja igralčevih zaposlenih in prijateljev o dogodkih naj se z njeno zgodbo ne bi ujemali. Trditve Amber Heard je zanikala tudi Deppova nekdanja žena Vanessa Paradis. V njunem odnosu nasilja nikoli ni bilo. "Nikogar ne želim označiti za lažnivca. Jaz nasprotujem njim, oni nasprotujejo meni," je komentirala Heard.

Čeprav Deppovi zaposleni trdijo, da je imela Heard težave z izbruhi jeze, igralka pojasnjuje, da je metala stvari v njegovo smer šele proti koncu razmerja: "Ko sem se počutila ogroženo ... sem se poskušala braniti!"

Heardova mora zdaj oddati dokaze, sojenje pa naj bi se zaključilo naslednji teden. Razsodba ni pričakovana takoj.

Buren zakon

Za moške soigralce si je izmislil poniževalne vzdevke. Foto: EPA
Za moške soigralce si je izmislil poniževalne vzdevke. Foto: EPA

Johnny Depp in Amber Heard sta začela razmerje leta 2011, štiri leta pozneje sta se poročila. Njun zakon že na začetku ni bil sanjski. Že na poročno noč naj bi se zakonca prepirala zaradi njegove zlorabe opojnih substanc. Med njunim počitnikovanjem v Avstraliji se je drogiral in postal nasilen. Med drugim naj bi jo večkrat oklofutal, prijel za vrat in vanjo vrgel steklenico. Igralec, znan po svoji vlogi Jacka Sparrowa v filmih Pirati s Karibov, naj bi tudi omalovaževal njeno delo in se z njo prepiral, ko je snemala ali hodila na avdicije. Večkrat jo je obtožil afer s svojimi soigralci. Zahteval je, da ga obvešča o vseh romantičnih prizorih v njenih filmih in ni bil navdušen nad idejo, da jo občinstvo gleda v žgečkljivih prizorih. "Popustila sem in zavrnila delo. Moja plača se je nižala vsako leto, ko sem bila z njim."