Andrew Garfield v filmu Tišina igra jezuitskega duhovnika. Foto: IMDB
Andrew Garfield v filmu Tišina igra jezuitskega duhovnika. Foto: IMDB

"Da, in?" je na to pripomnila Barrymore v svoji oddaji The Drew Barrymore Show, na kar je njen sovoditelj Ross Matthews v šali dodal: "Razumem abstiniranje od seksa. Sam sem to počel vsa svoja dvajseta leta."

Drew Barrymore pa: "Kaj je narobe z mano, da se mi pol leta ne zdi ravno dolgo? Moj odziv na ta podatek je bil – da, in?"

Igralka je nato izpostavila Christiana Bala in Matthewa McConaugheyja kot igralca, ki uporabljata t. i. metodne igre z izjemnimi rezultati.

Barrymore pravi, da razume, zakaj se morajo igralci "transformirati in se polno predati" liku za celotno obdobje snemanja. "Tudi sama sem to počela pri določenih projektih, denimo, ko sem snemala Sive vrtove, kjer sem igrala Edie Beale, ki je bila resnična, priljubljena ženska. Bila sem tako živčna, da na snemanju nisem z nikomer klepetala, ampak sem ostajala v liku."

Drew Barrymore. Foto: EPA
Drew Barrymore. Foto: EPA

Garfield o zmotnih predstavah metodne igre

39-letni Garfield, nekoč najbolj znan kot filmski Spiderman, je na podkastu WTF povedal, da obstaja "veliko zmotnih predstav, kaj metodna igra je".

"Ljudje še vedno uporabljajo metodne igre, ampak pri tem ne gre za to, da bi se do vseh na snemanju vedel kot kreten. Dejansko gre zgolj za to, da živiš iskreno in verodostojno v zastavljenih okoliščinah ter da si hkrati prijazen do ekipe in normalen človek, da lahko lik zapustiš, ko je to potrebno, in ostaneš v njem, ko hočeš ostati v njem."

Garfield je šest mesecev priprav na vlogo v filmu Tišina ostal v celibatu in se postil. "Moti me ta ideja, da je metodna igra larifari. Ne, mislim, da ne veš, kaj metodna igra je, če jo označuješ za larifari, ali pa če si ravno delal z nekom, ki trdi, da je metodni igralec, pa dejansko sploh ne igra metodno. Prav tako je to nekaj zelo zasebnega. Nočem, da ljudje vidijo je**ne cevi mojega stranišča. Nočem, da vidijo, kako delam klobaso," je dejal.