Anne Hathaway - premočna za vlogo umirajoče revne delavke, ki se zateče k prostituciji? Foto: EPA
Anne Hathaway - premočna za vlogo umirajoče revne delavke, ki se zateče k prostituciji? Foto: EPA
V novi filmski verziji Nesrečnikov ob Anne in Jackmanu igrajo še Russell Crowe, Eddie Redmayne in Amanda Seyfried. Na sliki je prizor z Jackmanom. Foto: Youtube

Mediji poročajo, da so 29-letni igralki zadali nalogo, da v manj kot treh tednih shujša 7 kilogramov. Kot vedo oboževalci slovitega mjuzikla, Fantine, revno delavko in mater samohranilko, pokonča jetika in se pozneje prikazuje kot duh.
Hathawayeva trenutno nosi konfekcijsko številko 36, a bo morala shujšati za "realistično upodobitev" lačne umirajoče prostitutke. Namesto da bi uživala predlaganih 2.000 kalorij dnevno, naj bi igralka uživala le pičlih 500 kalorij na dan, da bi dosegla nagel rezultat.

S snemanja so že objavili prve fotografije glavnega igralca Hugha Jackmana, na katerih je avstralski zvezdnik videti popolnoma shiran.
Strogi časovni roki
Neimenovani vir s snemanja je za Daily Mirror povedal, da ima Anne na žalost le od 15 do 20 dni, da izgubi čim več kilogramov. Pred tem je snemala prizore, za katere je morala biti zdravega, "skoraj rahlo debelušnega" videza. "Ne gre za idealno rešitev, a kot pri vsakem filmu z velikim proračunom, so tudi tu strogi časovni okvirji. Producenti so ji dodelili osebnega trenerja in dobesedno ne je več kot par jabolk na dan in nekaj proteinov - večinoma v obliki mlečnih napitkov."

Po poročanju Daily Maila naj bi producenti kljub temu zadolžili tudi zdravnike, da med hitro dieto budno spremljajo igralko. Oglasil pa se je tudi tiskovni predstavnik Hathawayeve, ki poročila o tako skrajni dieti zavrača kot "pretirana" in trdi, da čeprav njegova varovanka res hujša, uživa "več kot 500 kalorij".

Za Hathawayevo sicer hujšanje za vloge ni nič novega. Lani je tako z jogo, sklecami, trebušnjaki in zelenjavno-sadno-ribjo dieto shujšala za vlogo t. i. "Catwoman" v nadaljevanju Batmana, The Dark Knight Rises. Na dieto pa je morala tudi za vlogo Andree Sachs, asistentke stroge modne urednice v Hudičevki v Pradi.