S to vlogo je Anne Hathaway zaslovela. Foto: IMDb
S to vlogo je Anne Hathaway zaslovela. Foto: IMDb

Prvi film Princeskin dnevnik (The Princess Diaries) je na velika platna prišel leta 2001, tri leta pozneje pa je izšel tudi drugi del Princeskin dnevnik 2: Kraljevska zaroka (The Princess Diaries 2: Royal Engagement).

Navdušenci se že leta sprašujejo, ali bodo kdaj doživeli nadaljevanje, saga o Mii Thermopolis, najstnici, ki odkrije, da je prestolonaslednica evropske države po imenu Genovia, pa se bo očitno po 20 letih le nadaljevala.

Anne Hathaway, ob kateri so v filmih zaigrali tudi Julie Andrews, Mandy Moore, Heather Matarazzo in Hector Elizondo, je namreč na družbenih omrežjih potrdila, da je v nastanku tretji del.

"Čudeži se dogajajo. Nazaj v Genovio," je 41-letna oskarjevka, za katero je bila glavna vloga v prvem delu igralski debi in jo je izstrelila med zvezde, zapisala ob videoposnetku, v katerih so tudi izseki iz prvih dveh filmov, in dodala, da se pravljica nadaljuje. Obenem je potrdila, da bo režiserki stolček zasedla Adele Lim, ki je poskrbela tudi za scenarij filma Noro bogati Azijci (Crazy Rich Asians), poroča Independent.

Film bo produciralo podjetje zvezdnice Somewhere Pictures, producentka bo Debra Martin Chase, ki je to vlogo prevzela že v prvih dveh filmih, sodeloval bo tudi Disney.

Podrobnosti o filmski zgodbi še niso potrjene, pričakuje pa se, da bo tretji film šel po stopinjah svojih predhodnikov.

Filmi sicer temeljijo na knjižni predlogi Meg Cabot, ki je avtorica kar 12 knjig o princeski.