Zvezdnik se še vedno spoprijema z dvomi. Foto: EPA
Zvezdnik se še vedno spoprijema z dvomi. Foto: EPA

Na začetku črno-belega videa je Hopkins sledilcem zaželel dobro jutro, hkrati pa je opomnil, da prihaja novo leto. "Bilo je težko leto, polno žalosti za veliko ljudi," je dejal in poudaril, da je pred 45 leti, ko je bilo njegovo življenje namenjeno h katastrofi, doživel 'prebujenje'. "Na smrt sem se zapijal," je priznal in dodal, da sicer noče biti kot pridigar. "Prejel sem sporočilo, majhno misel, ki me je vprašala: 'Ali si želiš živeti ali umreti?'" je pojasnil oskarjevski nagrajenec, na vprašanje pa naj bi odgovoril z: "Želim si živeti." Temu je sledilo olajšanje, njegovo življenje pa je bilo od takrat neverjetno, še pripomnil Hopkins, poroča Daily Mail.

Kljub temu pa je igralec iz Walesa, ki trenutno živi v Malibuju s svojo tretjo ženo Stello Arroyave in bo kmalu dopolnil 83 let, priznal, da ima tudi slabe dni. "Občasno se mi pojavijo delčki dvoma," je povedal in poudaril, da je najpomembnejša stvar, da človek ostane močen in ne obupa. "Danes je jutri, ki te je tako skrbel včeraj. Mladi, ne obupajte, samo držite se in se še naprej borite," je dejal v znak spodbude vsem, ki se spoprijemajo z odvisnostjo tudi med pandemijo covida-19.

K temu je pripomnil, da je pogum izjemno pomemben, tako pa jim bodo na pomoč priskočile mogočne sile. "To me je v mojem življenju podpiralo in ohranjalo," je še dodal in dejal, da je to vse, kar je želel deliti s svojimi oboževalci. Tem se je v sporočilu upanja tudi zahvalil in zaželel srečno novo leto. "To bo najboljše leto."

Leta 1992 za upodobitev lika Hannibala Lecterja v filmu Ko jagenjčki obmolknejo (The Silence of the Lambs) prejel tudi oskarja. Foto: EPA
Leta 1992 za upodobitev lika Hannibala Lecterja v filmu Ko jagenjčki obmolknejo (The Silence of the Lambs) prejel tudi oskarja. Foto: EPA

Pri 38 letih se je odločil, da je dovolj

Svojo kariero je Hopkins sicer začel leta 1960, mednarodno pa je leta 1968 uspel z zgodovinsko dramo leta Lev v zimi (The Lion in Winter). Kot mladenič naj bi bil divji in težaven, veliko časa v svoji karieri je bil pijan ali pa je imel mačka. Leta 1975 se je odločil, da se strezni. O svojem boju z odvisnostjo od alkohola je zvezdnik lani za Interview Magazine spregovoril z Bradom Pittom. V njem je poudaril, da se je na nekakšen način vse zgodilo z razlogom, še vseeno pa se kdaj ozre nazaj in se začudi nad svojimi dejanji.